top of page
  • Writer's pictureRevidera

Menjava BON21 za dobroimetje?

September je tukaj, šola se je pričela, za marsikoga pa se je s tem zaključil čas dopustov. Seveda to ni pravilo, a vendar je poletje čas, ko Slovenci največ potujemo oz. koristimo turistične dejavnosti. S tem se je tudi dobro vprašati, kaj storiti če nam ni uspelo koristiti turističnih vavčerjev iz leta 2020? Kako pa je z novimi boni? Jih lahko menjamo za dobroimetje?


Čas za koriščenje bonov imamo še do konca tega leta. Turistične namestitve ponujajo možnost koriščenja vse do 31. 12. 2021. Kaj pa z novimi vavčerji - BON21? Le te lahko koristimo še za mnogo drugih dejavnosti oz. dobrin, ne le turistične namestitve. Katere so te dejavnosti smo vam predstavili že nekaj blogov nazaj, lahko pa jih ponovno preletite tukaj.


Ob možnostih, ki jih prinaša novi bom se porajajo mnoga vprašanja, predvsem pogosto je razmišljanje, kako bon najbolje izkoristiti, da lahko z njim pridobimo največ.


Zato so opozorila FURSa na mestu, da je pri novih bonih 2021 potrebno paziti, kadar želimo vrednost bona zamenjati za vrednostno kartico za koriščenje dobrin pri določenem ponudniku.


FURS opozarja, da je možno novi bon menjati za eno-namenski bon a nikakor za dobroimetje ali več-namenski bon v obliki dobroimetja.


Pri zamenjavi BON21 za eno-namenski bon za hrano in pijačo mora biti na bonu naveden namen bona, za kaj ga bo stranka uporabila (pica, kava, pivo, …), ime osebe, ki je unovčila bon ter veljavnost bona do konca letošnjega leta, se pravi do 31. 12. 2021.

Vsa pravila so enaka kot pri nakupu eno-namenskega bona, kar pomeni, da je potrebno ob prodaji eno-namenskega bona obvezno izdati račun in ob koriščenju eno-namenskega bona izdati potrdilo o koriščenju.


BON21 pa ni dovoljeno menjati za več-namenski bon, pri čemer bi stranka koristila dobroimetje. Na primer ponudnik storitve ne sme menjati BON21 za denar ali več-namenski bon v obliki dobroimetja.


FURS tudi opozarja, da so inšpekcijske službe predvsem pozorne na te menjave.




bottom of page