top of page
  • Writer's pictureRevidera

TikTok za podjetja

Če je še pred časom veljalo, da je družbeno omrežje Facebook edini pomemben faktor, kjer se podjetja, izdelki in storitve predstavljanju širšemu občinstvu, danes lahko pozabimo na ta pravila. Facebook in Instagram sta potrebovala desetletja, da sta osvojila bazo uporabnikov, ki jih je družbeno omrežje TikTok dosegel s kratkotrajno prisotnostjo. Z vidika podjetij in blagovnih znamk vam TikTok daje več možnosti pri splošni prepoznavnosti vaše blagovne znamke kot tudi pri pridobivanju novih strank. Kateri so dodatni razlogi, da razmislite o uporabi te platforme?


TikTok je družbeno omrežje namenjeno kratkim videoposnetkom, ki jih uporabnik lahko ustvarja, spremlja oz. odkriva. Danes se množično uporablja za izražanje stališč, dogajanja v svetu, tako v politiki kot v promocijske namene, in namene neformalnih zabavnih vsebin, prav tako pa so vsebine lahko zabavne, informativne oz. izobraževalne.


TikTok omogoča uporabnikom ustvarjanje nekajsekundnih, 1. ali 3. minutnih videoposnetkov, ki posameznikom in podjetjem omogoča predstavitev blagovne znamke, produktov ali storitev na kreativen način. Platforma omogoča manj formalen pristop, osredotočen na video, ki posredovane vsebine predstavi na kar najbolj naraven, zabaven, realističen in pristen način.


Kdo so uporabniki TikTok-a?


Pogosta zmota je mnenje, da je aplikacija še zmeraj namenjena mladim med 16-im in 30-im letom. Podatki namreč kažejo, da se starostna skupina med 40 in 80+ leti prav tako vse pogosteje poslužuje uporabe.


Kot zanimivost naj še omenimo, da družbena omrežja vplivajo na 71 odstotkov nakupnih odločitev, zato je pametno razmisliti, ali je čas, da tudi vaše podjetje oz. blagovna znamka začne uporabljati to možnost, ki omogoča množičen doseg občinstva, trenutno še brez finančnih vložkov. Le kreativne elemente uporabe te platforme je potrebno razumeti in ste na konju.
Comments


bottom of page