• Revidera

Niz ukrepov Šestega Protikoronskega Paketa – (PKP6)

Vlada RS je sprejela predlog Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 – PKP6, katerega cilj je omiliti in odpraviti vpliv nalezljive bolezni COVID-19 na področje dela, gospodarstva ter socialnega in zdravstvenega varstva.


Na področje urejanja trga dela se nanašajo naslednji pomembni ukrepi:


  • poenostavitev postopka prijave za delo od doma,

  • podaljšuje subvencioniranje krajšega delovnega časa (do 30.6.2021) in

  • zvišanje povračila nadomestila plače za čas čakanja na delo.

Ukrepi usmerjeni na finančno področje so:


  • podaljšanje moratorijev za kredite, poenostavitve poroštvene likvidnostne sheme in

  • spodbude podjetjem za investicije.

Vlada je predstavila tudi način subvencioniranja fiksnih stroškov podjetij z visokim upadom prihodkov. Po predlogu zakona bodo lahko podjetja prejela sredstva za pokrivanje fiksnih stroškov za obdobje od 1.10. do 31.12.2020. Do tega ukrepa bodo upravičene pravne in fizične osebe, ki so bile registrirane pred 1.9.2020 in imajo vsaj enega zaposlenega, ter samozaposleni in družbeniki-poslovodje. Subvencija za podjetja, ki jim bodo prihodki upadli med 40 in 70 %, predvidoma znašala 0,6 % letnega prihodka na mesec, za podjetja, ki pa bodo imela več kot 70 % upad prihodkov, pa naj bi subvencija znašala 1,2 % letnega prihodka na mesec. Znesek se bo izračunal na podlagi določenega odstotka od njihovih prihodkov od prodaje v letu 2019. Dodatni pogoj je, da lahko pomoč po tem ukrepu znaša največ 1.000,00 EUR na zaposlenega na mesec za omenjeni kvartal.


Vsebino zakona po sklopih, z navedbo, na kateri zakon oziroma na katero področje se nanaša, lahko najdete na naslednji povezavi SBC kluba, katerega član je družba REVIDERA.


Vlada RS je sprejela predlog Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije – PKP6


Čisti računi.

T. +386 2 81 85 471

E. info@revidera.si

  • White LinkedIn Icon
  • White Facebook Icon
SPS-Logo.png
EU-Logo.png
Ministrstvo-Logo.png

Vavčer za digitalni marketing, naložba izdelava spletne strani, sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Prijavite se na novice!

Za vas vsakodnevno beremo, iščemo koristne informacije, spremljamo spremembe zakonodaje in vas nato obveščamo o vsem, kar morate vedeti, da lahko uspešno vodite svoje podjetje. Naše blog objave so kratke, jedrnate in povedo tisto, kar vam bo pri vašem delu pomagalo in koristilo.

S klikom na gumb 'Prijava' soglašam, da Revidera d.o.o. posredovane osebne podatke zbira in obdeluje z namenom pošiljanja e-novic. Privolitev lahko kadarkoli prekličete. Za dodatna pojasnila in pravice iz Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov pišite na: info@revidera.si . Več o varstvu osebnih podatkov si preberite v Obvestilu o zasebnosti.

© 2019 Vse pravice Pridržane. Revidera d.o.o., Revidera računovodstvo d.o.o., Tomažičeva ul. 2, 2310 Slovenska Bistrica

Znak.png
Napis.png

Čisti računi.

  • Revidera Facebook
  • Revidera LinkedIn

T. +386 2 81 85 471  E. info@revidera.si